Bezwaar klankbordgroep Oude Dorp tegen afsluiting Dorpsstraat in avonduren

AMSTELVEEN – Het college van B en W heeft in een brief gereageerd op het bezwaar van klankbordgroep (KB) Oude Dorp tegen de dagelijkse afsluiting van de Dorpsstraat na 17.00 uur. De KB-groep vroeg zich af waarom de motie om tot een afsluiting te komen zo snel werd aangenomen zonder dat er met alle betrokken partijen, dus niet alleen de horeca/ondernemers, rekening is gehouden.

In de motie van 2 oktober 2019 riep het college de raad op om de Dorpsstraat versneld af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Daarvoor moest er een onderzoek worden gestart naar de situatie in de Stationsstraat en of de maatregel ook hier kan worden toegepast. Wel moest er dan rekening gehouden worden met de bereikbaarheid van hulpdiensten en bestaande parkeerplaatsen. Het verbeteren van de verkeersveiligheid is onderdeel van de plannen rond de herinrichting van de wijk.

Volgens het college zorgt het vele (sluip)verkeer in het Oude Dorp voor onveilige verkeerssituaties. Zij laten nu weten bezig te zijn met een verkeersonderzoek. Hieruit moet blijken of de genoemde maatregelen daadwerkelijk zorgen voor verbetering van de verkeersveiligheid en of er andere maatregelen of alternatieven zijn. De eerste resultaten zijn al besproken met de klankbordgroep. Belangrijk is dat de verkeersveiligheid verhoogd wordt, het aangenaam blijft voor bewoners en bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

De uiteindelijke beslissingen over maatregelen worden genomen na afronding van het onderzoek en het bespreken ervan met de klankbordgroep.

Foto: VTF/ Roy Gerritsen