Bijzondere week voor Amstelveense Oranjedebutant Katja Snoeijs

AMSTELVEEN – Gisteravond tegen Slovenië moest ze dan wel op bank blijven zitten, het is desondanks een geweldige week geworden voor de Amstelveense voetbalster Katja Snoeijs. Vrijdagavond mocht de 23-jarige debuteren in het Nederlands elftal tijdens de met 0-8 gewonnen uitwedstrijd tegen Turkije. Snoeijs was in de 72e minuut de vervangster van sterspeelster Vivianne Miedema.

Katja Snoeijs begon met voetballen bij Sporting Martinus en stapte na de B-junioren over naar Fortuna Wormerveer. Daarna kwam ze terecht bij de damesafdeling van Telstar die later opging in  VV Alkmaar. Met deze club wist Snoeijs tweemaal topscoorder van de Eredivisie te worden. Ondertussen speelt ze alweer voor het tweede seizoen voor PSV.

Voor het WK van afgelopen zomer werd Snoeijs niet opgeroepen. Wel stond ze op de stand-by lijst. Nu ze daadwerkelijk selectie heeft afgedwongen is de kans aanwezig dat Snoeijs deze zomer meedoet aan de Olympische Spelen in Tokio.

Naomi Heidinga maakt onlangs acht portretten van Amstelveense heldinnen. Een van hen was Snoeijs. Haar verhaal is te lezen via deze link.

Foto: Ons Oranje