Dylan Groenewegen opnieuw winnaar Ouderkerker Cross

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Opnieuw werd de Ouderkerker Cross gewonnen door topsporter Dylan Groenewegen. Afgelopen zondag 24 november was de tiende jubileumeditie van het crossevenement langs de Ouderkerkerplas. In het hoofdnummer rekende de sprinter van Jumbo – Visma af met thuisrijder Victor Broex van wielervereniging (WV) De Amstel.

Het hoofdnummer van de Junioren en Eliterenners is elk jaar het slotstuk. Er waren tachtig deelnemers bestaande uit thuisrijders, maar ook enkele profs zoals Groenewegen en Nils Eekhoff van Sunweb. In de top tien van het hoofdnummer eindigde ook Amstelvener Koos Jeroen Kers. Hij werd vijfde.

De Ouderkerker Cross is verdeeld in acht categorieën van jong tot oud. Tijdens het event crossen de deelnemers over de vele zandpassages langs de Ouderkerkerplas.