E-Fiber wil bij genoeg animo glasvezelnetwerk aanleggen in Amstelveen

AMSTELVEEN – Het bedrijf E-Fiber wil bij genoeg animo een glasvezelnetwerk in Amstelveen aanleggen. Als 30 procent van de Amstelveense huishoudens voor 1 april 2020 een abonnement afsluit bij een van de acht aanbieders die actief willen worden in onze woonplaats, zal het bedrijf het netwerk kosteloos aanleggen. Daarbij worden ook de buitengebieden niet uitgesloten. 

Via de glasvezel kunnen diensten als internet, telefonie en televisie worden geleverd. Het grootste voordeel van glasvezel is de hoge snelheid, zowel bij down- als upload. In buurgemeente Aalsmeer ligt er al een glasvezelnetwerk. Hier is kabelleverancier Caiway echter monopolist. Als er een glasvezelkabel in Amstelveen komt te liggen, kunnen de bewoners kiezen uit verschillende aanbieders.

Dat E-Fiber in de communicatie benadrukt dat de buitengebieden ook kunnen worden aangesloten is niet gek. Onlangs hebben bewoners van buitengebieden in Amstelveen overeenkomst bereikt met Terrado Networks om glasvezel aan te leggen. De aanleg hiervan zal naar verwachting in de zomer van 2020 plaatshebben.

De campagne voor de glasvezel is deze week gestart. Meer informatie is te vinden op de site van E-Fiber.