Elsbeth Etty bespreekt ‘Minnebrieven aan Maarten: Over Maarten ’t Hart en zijn oeuvre’

AMSTELVEEN - Op zaterdag 23 november, aan de vooravond van zijn 75e verjaardag, praat Elsbeth Etty met Stan Meuwese bij Boekhandel Blankevoort over Maarten ’t Hart en diens werk. Ze doen dat naar aanleiding van bovengenoemd boek van Elsbeth Etty.

‘Ik heb mijn hele leven verlezen, dus er valt weinig over mij te vertellen’, antwoordde Maarten ’t Hart toen Elsbeth Etty hem voorstelde om ter gelegenheid van zijn vijfenzeventigste verjaardag zijn levensverhaal tot nu toe op te tekenen aan de hand van zijn oeuvre. Het resultaat is geen omvattende biografie, maar een empathisch portret, voortgekomen uit liefde voor zijn werk (vandaar ook de titel). Voor dit boek las en herlas Etty niet alleen de vele romans, verhalen en essays van ’t Hart, ook sprak en correspondeerde zij uitgebreid met de schrijver. Ze maakten de afspraak dat ze sans gêne naar alles mocht informeren waarover hij zich in zijn werk heeft uitgelaten.

Elsbeth Etty (1951) promoveerde in 1996 cum laude op een proefschrift over het leven van Henriëtte Roland Holst. In september 2004 werd zij benoemd tot bijzonder hoogleraar Literaire kritiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2008 ontving ze de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek. Eerder dit jaar verscheen van haar hand de biografie van Willem Wilmink.

Stan Meuwese (1945) studeerde Rechten en Nederlands in Amsterdam. Hij is lid van de Denkersclub van Stadsdorp Elsrijk.

Zaterdag 23 november, aanvang 17:00 uur in boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 in Amstelveen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via [email protected] of 020 6455694.