Frido Ogier en Dick Jansen over Welcome Aboard! Een eeuw KLM bij Venstra

AMSTELVEEN – Frido Ogier en Dick Hansen komen op donderdag 21 november naar boekhandel Venstra om te vertellen over het boek Welcome Aboard! Een eeuw KLM. Beiden zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit jubileumboek.

Het kan niemand zijn ontgaan dat de KLM dit jaar 100 jaar bestaat. Ze is de oudste onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld, biedt werk aan ruim 30.000 mensen en vervoert ruim 30 miljoen passagiers per jaar. Een uniek jubileum in de luchtvaart. Hoe heeft de nationale trots van Nederland tien decennia vol kunnen maken? In vijf thematische hoofdstukken maakt de lezer in tekst en beeld een reis door honderd jaar Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.

Iets wat begon met een enkele route, groeide uit tot een wereldwijd netwerk. Maar hoe wordt dat opgebouwd? Hoe blijft een bedrijf in onvoorspelbare economische omstandigheden de concurrentie de baas? Hoe verleid je passagiers om met KLM te vliegen? De luchtvaartmaatschappij ontwikkelde zich in een eeuw tot een dynamische multinational; een grote speler op het toneel van de wereldwijde luchtvaart.

Het boek biedt een analyse van het wel en wee van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij. Natuurlijk is er veel ruimte gemaakt voor foto’s, typische luchtvaartgerelateerde zaken en voorwerpen met een verhaal. Welcome aboard! Een eeuw KLM is de officiële jubileumuitgave voor de luchtvaartliefhebber en iedereen die KLM een warm hart toedraagt.

Frido Ogier (1967) studeerde Nederlands en is Senior Redacteur bij KLM sinds 2006. Hij is een van de auteurs en voerde de beeldredactie van Welcome aboard! Een eeuw KLM.

 

Dick Jansen (1958) studeerde geschiedenis en bedrijfsarchiefkunde en is Corporate Archivist bij KLM sinds 1990. Hij was eindredacteur van Welcome aboard! Een eeuw KLM.

 

Donderdag 21 november, 19.30-21.00 uur. Boekhandel Libris Venstra, Stadsplein 102, 1181 ZM in Amstelveen. Vrij toegang. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via info@venstra.nl of 020-6419880

Foto KLM: Spaarnestad Fotoarchief