Groep 7A van De Horizon wint milieubendewedstrijd 2019

AMSTELVEEN – Groep 7A van basisschool De Horizon heeft dit jaar het project De Milieubende gewonnen met een georganiseerde modeshow, waarbij kleding van plastic werd gepresenteerd. Vorig jaar werd De Horizon ook eerste met de jaarlijkse milieubendewedstrijd. De wedstrijd draaide deze keer om ideeën voor minder straatafval, betere recycling en energiebesparing.

Met de modeshow wonnen de leerlingen van De Horizon een cursus vloggen. Daarnaast viel groep 7B van dezelfde school ook in de prijzen. Hun ontwerp voor een picknicktafel, waarin afval direct gescheiden kan worden, wordt echt geproduceerd. De tweede plaats was voor groep acht van De Zwaluw, die onder andere een vuilnisgame hadden bedacht.

De prijzen werden vrijdag 22 november uitgereikt door wethouder Floor Gordon van Natuur- en Milieueducatie. Dit deed zij samen met juryleden Maarten Schneider (actieve zwerfafvalopruimer), Willem Vrieling (gemeente Amstelveen) en Jacqueline Quarles van Ufford (Duurzaam Amstelveen). Volgens de wethouder zijn alle kinderen die hebben meegedaan winnaars en milieuhelden. ,,Ik heb boekwerken ingezien vol creatieve ideeën. Er is ongelooflijk bevlogen nagedacht door leerlingen om zuinig met onze aarde om te gaan. Het is belangrijk om al jong voorgelicht te worden over het belang van afval scheiden en energie besparen.”

De Milieubende is interactief theater en educatieve workshop ineen en zet leerlingen in groepen zeven en acht aan om actief mee te denken over oplossingen voor milieu- en klimaatproblematiek. In totaal deden er dit jaar zeven groepen van Amstelveense basisscholen mee aan het project.