Groot incident op Schiphol, situatie nog onduidelijk

UPDATE 20.22 uur: Het lijkt te gaan om een toestel van Europa Airlines aan de D-Pier. Berichten op twitter spreken over een kaping, maar de marechaussee kan dit niet bevestigen. Het gaat mogelijk om een Airbus A330 in Skyteam kleuren.


SCHIPHOL –
Op Schiphol is momenteel een groot incident gaande.

Hulpdiensten werden rond zeven uur gealarmeerd voor een groot incident. Een persvoorlichter van de Koninklijke Marechaussee kan momenteel niet meer zeggen dan dat er een incident gaande is en spreekt over een verdachte situatie. Meer informatie zal later volgen.

Meerdere ambulances en brandweervoertuigen zijn onderweg. Hulpdiensten hebben groot opgeschaald. Getuigen laten aan een journalist van RTVA weten dat er ook een Arrestatieteam op de luchthaven gezien is.

Later meer informatie.

Foto: VTF – Vivian Tusveld