In drie jaar tijd 721 ongelukken in Amstelveen

AMSTELVEEN – In de afgelopen drie jaar zijn er in Amstelveen 721 geregistreerde ongelukken geteld. Dit blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Bij vier ongevallen vielen er doden en 119 keer moesten slachtoffers met letsel naar het ziekenhuis. In 2018 waren er 267 ongevallen. Hierbij is een stijging te zien met het jaar ervoor. Bij 71 procent van de ongelukken zijn er personenauto’s betrokken. 

Van alle ongevallen in Amstelveen gebeurt veertig procent op een kruising. Op het kruispunt Kringloop aan de Groenelaan waren de meeste ongevallen. In totaal vonden hier zes ongelukken plaats, waarvan bij twee gevallen gewonden vielen. Bij de andere vier was alleen sprake van materiële schade. Ook de kruispunten Handweg en Van der Hooplaan hadden in drie jaar tijd zes ongelukken. Hierbij was er in alle gevallen sprake van materiële schade.

Aan de Rembrandtweg vielen er meer gewonden, namelijk in vier van de vijf ongevallen. Verder staat ook de Beneluxbaan (Bovenkerkerweg) hoog op de lijst met vijf ongelukken, waarvan in één geval sprake van gewonden.

Archieffoto VTF