Kees van Tilburg over ‘Helden’ op hengsten

AMSTELVEEN – Amstelvener Kees van Tilburg spreekt op dinsdag 19 november bij Boekhandel Blankevoort over zijn boek ‘Helden’ op hengsten: Verhalen over Ruiterstandbeelden.

Een klein bericht in The New York Times van 1899, pakte groot uit voor Kees van Tilburg. Ene S.H. Kaufmann had een poging gedaan alle ruiterstandbeelden over de hele wereld in kaart te brengen. Voor zover dat viel na te gaan de laatste poging. Gefascineerd door dit bericht, besloot Van Tilburg zelf zo’n encyclopedische verzameling aan te leggen. Hij ging met de camera op pad en legde in vijftien jaar tijd vele kilometers af. In meer dan vijftig landen fotografeerde hij honderden leiders die zich met bravoure te paard hadden laten vereeuwigen.

In ‘Helden’ op hengsten vertelt Van Tilburg de vele, vaak vermakelijke verhalen die achter de imposante beelden schuilgaan. Over de ruiters en hun heldendaden, de ontstaansgeschiedenis van de beelden, de favoriete paarden (hengsten ware meer in trek dan merries) en over de beeldhouwers. En het zal niet verbazen dat de ruiters vaak minder heldhaftig blijken te zijn dan zij zich voordoen.

Dinsdag 19 november, aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 in Amstelveen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl en 020 6455694.