Leerlingen Uithoornse scholen planten Tiny Forest in Legmeer

UITHOORN – Leerlingen van de Uithoornse basisscholen De Toermalijn en SBO De Dolfijn hebben dinsdag in de wijk Legmeer een Tiny Forest aangelegd. De twee scholen adopteren het nieuwe bos en zullen zorgen voor het beheer. Hierbij worden de kinderen natuurlijk wel geholpen door experts. 

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid inheems minibos ter grootte van een tennisbaan. Een belangrijk doel van een Tiny Forest is om de omgeving groener en gezonder te maken. Een  Tiny Forest brengt de natuur letterlijk dichterbij. Het minibos is ook een prettige plek voor  vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Daarnaast zorgt het voor verkoeling op warme  dagen, verbetering van de luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en waterberging bij zware  regenval. IVN Natuureducatie werkt samen met gemeente Uithoorn, initiatiefnemers uit de wijk en scholen aan verschillende Tiny Forests.