Lezers en schrijver: Menno Pot geeft voorbeschouwing op wedstrijd Ajax – Valencia

AMSTELVEEN – Menno Pot komt op zaterdag 7 december naar boekhandel Venstra om een voorbeschouwing te geven op de wedstrijd Ajax – Valencia die op dinsdag 10 december plaatsvindt. Daarnaast signeert hij zijn onlangs uitgekomen boek Het nieuwe Ajax.

In Het nieuwe Ajax vereeuwigt Menno Pot het mooiste voetbalseizoen, 2018-2019, en de historische Champions League-campagne van de Amsterdamse topclub.

De overwinningen op Real Madrid (1-4) en Juventus (1-2) boezemden wereldwijd ontzag in, maar de ware betekenis ervan was nog groter. Wie Ajax goed kent, weet dat deze jaargang meer was dan gewoon een zeer succesvol voetbalseizoen. Ajax plukte de vruchten van een nieuw beleid: niet meer met engelengeduld bouwen met spelers uit de eigen jeugd, maar gedurfd investeren en inzetten op direct succes. Trainer Erik ten Hag vertaalde de aanvallende huisstijl naar de eenentwintigste eeuw. Op de tribune werd een nieuw soort Ajax-vreugde voelbaar. Ajax liet in het seizoen 2018-2019 niet het eigen glorieuze verleden herleven, maar kwam er juist los van. Het was een wedergeboorte: Ajax vond zichzelf opnieuw uit.

Menno Pot (1975) is schrijver en journalist, met popmuziek en Ajax als specialisaties. Hij schrijft wekelijks een Ajaxcolumn in Het Parool en legt in zijn verhalen voor Ajax Life verbanden tussen het heden en verleden van de club. Hij publiceerde eerder drie boeken over Ajax, waaronder de bekroonde supportersroman Vak 127.

Zaterdag 7 december, aanvang 14.30 uur bij boekhandel Libris Venstra. Toegang: vrij.

Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via [email protected] of 020-6419880