Lezers & Schrijver: Kees Beekmans interviewt Fokke Obbema bij Venstra

AMSTELVEEN – Kees Beekmans interviewt Fokke Obbema op dinsdag 12 november bij boekhandel Venstra over zijn boek De zin van het leven. In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties.

Fokke Obbema werkt bij de Volkskrant, waar hij chef van de economieredactie en correspondent voor Frankrijk is geweest. Tegenwoordig schrijft hij als redacteur buitenland over zowel China als Europa en is hij commentator van de krant. Recent verscheen zijn boek De zin van het leven, een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden.

Kees Beekmans is een Nederlandse journalist, schrijver en onderwijzer. Beekmans studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en werd journalist voor de Volkskrant. Rond 1995 wordt hij docent Nederlands op verschillende zwarte scholen in het voortgezet onderwijs. Verhalen die hij over deze scholen schreef, werden gepubliceerd in NRC Handelsblad, Trouw en Margriet. In het najaar van 2005 vertrok hij naar Marokko, waar hij als correspondent aan het werk ging voor de Volkskrant en De Groene Amsterdammer.
In januari 2010 publiceerde hij zijn eerste roman Sirocco en in oktober het boek Tussen hoofddoek en string, waarin hij de modernisering van Marokko beschrijft, de gevolgen daarvan en de relatie daarvan met de islam.

Dinsdag 12 november, 19.30-21.00 uur. Boekhandel Libris Venstra Stadsplein.
Toegang: 7,50 euro incl. koffie/thee. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via info@venstra.nl of 020-6419880

Foto Fokke Obbema: ©Jitske Schols.