Magic of Georgia brengt folklore en klassieke dans naar Amstelveen

AMSTELVEEN - Magic of Georgia, dé danssensatie uit de Kaukasus. Het gezelschap uit de hoofdstad Tbilisi is na een reeks van tournees over de hele wereld eindelijk in Nederland te bewonderen. Vrijdag 8 november zijn ze te zien in Schouwburg Amstelveen.

The Royal National Ballet Company presenteert een show die zijn gelijke niet kent; Georgische folklore en klassieke dans worden schijnbaar moeiteloos met indrukwekkende zwaardgevechten en acrobatiek gecombineerd. De vrouwen lijken haast over het podium te zweven en de mannen blinken uit in acrobatische sprongen, om van de talloze kleurrijke kostuums nog maar niet te spreken.

Met meer dan tien kostuumwisselingen komen alle traditionele stijlen uit de Kaukasus aan bod en komt het roemruchte verleden van het trotse Georgië met haar vermaarde Koningen (en Koninginnen) weer tot leven. En met maar liefst 32 dansers op de bühne staat Magic of Georgia garant voor een avondvullend dansspektakel.

Vrijdag 8 november, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen.