Museum Jan van der Togt vanaf januari 2020 ‘Museum JAN’

AMSTELVEEN – Museum Jan van der Togt heeft de ambitie om meer naamsbekendheid te genereren onder een jonger en breder publiek. Het museum wil meer bezoekers trekken van binnen de regio en daarbuiten. Daarom is besloten om per januari 2020 onder de naam ‘Museum JAN’ verder te gaan.

Volgens directeur-bestuurder Marieke Uildriks vergt de huidige naam veel uitleg, met name bij nieuwe en jongere bezoekers. Uildriks: “De vertrouwde bezoeker hoeven we natuurlijk niets uit te leggen, die weet wel wie Van der Togt is en hecht daar ook veel waarde aan. Zodra de bezoeker binnen is vertellen we het verhaal van Jan van der Togt en het ontstaan van het museum.” Een korte, heldere naam zou beter moeten blijven hangen bij de beoogde doelgroep en ze meer aanspreken.

Daarnaast kan de nieuwe naam nu ook gerefereerd worden naar de voornaam van Jan Verschoor, oud-directeur van het museum en medeoprichter. Verschoor begon ooit samen met Van der Togt het museum in het Oude Dorp.

In het najaar van 2020 wordt de nieuwe naam feestelijk gevierd met een tentoonstelling en presentatie van het eerste boek over de geschiedenis en collectie van het museum.

Bron: Amstelveenweb