Nieuw Underground Festival ‘Don’t tell mummy’ in P60

AMSTELVEEN – Amstelveen is een festival rijker. Op vrijdag 15 november presenteert P60 het “Don’t Tell Mummy” Festival. Dit nieuwe underground mini festival fungeert als springplank voor Britse bands om een oversteek te maken naar Nederland. Zij spelen op deze avond naast gevestigde en nieuwe Nederlandse acts. Een festival met een solide blend van grunge, post-punk en noise rock talent. 

LINE-UP:

De Likt (NL)
Met de verschillende muziekstijlen van het drietal creëerden ze een eigen sound, die ze zelf beschrijven als ‘futuristische rock’.
Rauwe, vage elektronische soundscapes, tikkende kicks en vooral bizarre en hilarische teksten die je maar al te graag meezingt.

The slaughter house band (UK)
Ze hebben pas 1 nummer uit, maar dit wordt nu al een van je nieuwe favoriete bands uit het underground walhalla – Brighton! the slaughter house band bestaat uit zes jongens die stuk voor stuk helemaal los gaan op hun instrument.
Gigwise nam deze band al mee in hun ’29 for 2019′. De lijst met bands waar je in 2019 op moet letten. “One of our most exciting discoveries of 2018, The Slaughter House Band prove there is definitely something in the water down in Brighton” – Gigwise

Football FC (UK) SPUNK BAND UIT BRISTOL.

Strange Cages (UK) Eindelijk maakt Strange Cages de oversteek naar Nederland. Deze band, ook uit Brighton, beschrijft zichzelf als The Beach Boys, maar dan zonder strand. Verwacht psychedelische rock n roll met een lading fuzz. King Gizzard & The Lizard Wizard is al fan en nam de band mee op tour! Maar ook IDLES en YAK mochten ze al van support verzorgen, en de 15e dus eindelijk in Nederland te zien.

Make Out Molly (NL) Nederlands DIY garage rockers. Verwacht rammelende gitaren, nummers van onder de drie minuten en een dosis energie op het podium. Tijdens de popronde is menig publiek al overtuigd geraakt van dit powerduo en dit zal op DTM fest niet minder worden!

Drool (UK) Deze band uit Londen begon met de woorden: “Ik moet een band beginnen. Mijn invloeden zijn Black Sabbath, Pixies en The Beatles. Hier is een nummer.” Verwacht de power van 90’s grunge gemixt met garage en pop invloeden met een flinke lading energie op het podium. Band Of Skulls is al overtuigd van het talent, want DROOL mag hun support verzorgen tijdens de Londen show.

Iguana Death Cult (NL) Na de debuutplaat The First Stirrings Of Hideous Insect Life maakte de band nu de nieuwe plaat ‘Nude Casino’, met zijn ‘post-punk’ sound. Voor deze plaat liet Iguana zich inspireren door bands zoals de Oh Sees, Talking Heads en Parquet Courts.

Het festival duurt van 18.00 uur tot de volgende ochtend 02.00 uur. Tijdens de changeovers en tot in de late uurtjes hoor je de beste indie, post-punk, surf-punk, garage, noise en psychedelica plaatjes van DJ team BLACK CURRENT mag & DJ SUCH A BORE. Stilstaan is geen optie!

TICKETS: Geen servicekosten betalen? Concerto Recordstore in Amsterdam is een officieel verkooppunt voor Don’t Tell Mummy fest tickets! Te vinden op de Utrechtsestraat 52-60, Amsterdam. Online een ticket kopen is natuurlijk ook mogelijk via Ticketmaster Nederland. En mits niet uitverkocht, zijn er ook nog tickets aan de deur te verkrijgen voor een kleine meerprijs.

BEREIKBAARHEID: Op nog geen 1 minuut lopen vanaf P60 ligt het Busstation en vanaf hier gaan de hele nacht elke 15 minuten nachtbussen naar Amsterdam CS. Dus “maar dan kom ik niet meer thuis” is geen excuus.

ETEN: Als je van 18:00 tot 02:00 bands moet kijken, kan het natuurlijk zijn dat je wat hongerig wordt. In het P60 café kun je reserveren voor een lekkere daghap, dit kan telefonisch via 020 3453445. Maar ook zal het snackloket geopend zijn voor een snelle hap, want je wilt eigenlijk niets missen natuurlijk.