Ook beloning voor tip vinden dumper pluimvee Elsenhove

AMSTELVEEN – Het Comité Dierennoodhulp looft een beloning van 150 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de eigenaar van vier gedumpte hanen en een kip in Amstelveen. De dieren werden maandag gevonden in een kartonnen doos bij kinderboerderij Elsenhove. 

De beheerder van de kinderboerderij merkte de kartonnen doos op, maar dacht in eerste instantie dat het pakket bij een verhuizing hoorde. Een paar uur later ging hij toch een kijkje nemen. In de doos zaten drie jonge witte haantjes, een volwassen haan en een kip. Aan de randen zat bloed en de doos was dichtgemaakt met tape. Ook zat er een vuilniszak omheen, waardoor de dieren weinig zuurstof kregen.

Lees ook: Doos met kippen anoniem gedumpt voor Speelboerderij Elsenhove

De medewerker van de kinderboerderij belde de dierenambulance, die de kippen naar het Comité Dierennoodhulp in Rijsenhout heeft gebracht. Het comité hoopt met de beloning te kunnen achterhalen wie de dieren heeft achtergelaten.

Lees ook: Dumper bokje gevonden: diertje stond op balkon A’dam Nieuw-West

Het is niet de eerste keer dat de stichting een oproep doet om de eigenaar van gedumpte dieren te vinden. In oktober werd een ziek bokje achtergelaten in het Amsterdamse Bos en ook toen loofde het comité een beloning uit. Naar aanleiding daarvan werd een foto doorgestuurd, waarop te zien was dat het bokje eerder werd vastgehouden op een balkon. De stichting heeft vervolgens aangifte gedaan tegen de eigenaar van die woning.

Via onze mediapartner NH/ Foto: DierenAmbulance Ronde Venen/Amstelland