Op- en afritten Stadshart toch niet dicht bij werkzaamheden A9

AMSTELVEEN – De geplande jarenlange afsluiting van de A9 op- en afritten bij het Stadshart is van de baan. Dat meldt het Amstelveens Nieuwsblad. Veenix, de aannemerscombinatie die in opdracht van Rijkswaterstaat die de overkapping en verbreding van de A9 gaat uitvoeren, heeft een manier gevonden om het wegvallen van de op- en afrit overbodig te maken. De ontsluiting met de A9 zal nu hoogstens een paar weekenden worden afgesloten. 

Doordat de sluiting niet doorgaat zal het verkeer in Amstelveen minder hinder gaan ondervinden van de werkzaamheden. Een regelmatig terugkerend verkeersinfarct lag voor de hand. Veel bewoners vreesden in de spitsuren totale onbereikbaarheid van Amstelveen. Een regenbuitje in de spits zorgt vandaag de dag al voor grote vertragingen.

Omdat eerder werd uitgegaan van een sluiting van de op- en afritten worden in Amstelveen al diverse werkzaamheden uitgevoerd, waaronder de verbreding van het viaduct bij de Ouderkerkerlaan.

Op de facebookpagina van Amstelveenz wordt het nieuws met gejuich ontvangen.