Projectgroep AED en BHV zet zich in voor veiliger Bovenkerk

AMSTELVEEN – Leden van de projectgroep AED en BHV zetten zich in om Bovenkerk veiliger te maken. Dit doen zij door het werven en opleiden van meer burgerhulpverleners en het plaatsen van dag- en nacht beschikbare AED’s. De AED’s worden in de maand november geplaatst bij Café de Manen, huisartsenpraktijk Dr. Göbel, zorgcentrum Het Zonnehof en bij De Boemerang.

Volgens de norm van de Hartstichting dient Bovenkerk over vier AED’s te beschikken, zodat je nooit verder hoeft te lopen dan 500 meter. Tijdens de start van de projectgroep bleek dat BHV’ers en AED’s een belangrijke rol spelen in de overlevingskansen bij een hartstilstand. De eerste zes minuten zijn cruciaal en in 75% van de gevallen start een BHV’er de reanimatie.

Circa vijfentwintig mensen kregen in het eerste weekend van november een cursus reanimeren van Lisanne de Boer en Daphne Otter.