Spreekuur Dementheek start maandag 18 november

AMSTELVEEN – Maak tijdens het spreekuur van de Dementheek kennis met thuistechnologie die het leven met dementie makkelijker maakt. Vanaf maandag 18 november kunt u terecht op het spreekuur in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

Voor mensen met dementie is het van belang om zolang mogelijk zelf de regie te houden. Zij hebben daarbij behoefte aan de juiste ondersteuning. Er komen gelukkig steeds meer producten op de markt die het leven met dementiële problemen makkelijker maken.

Apparaten uitproberen via de Dementheek
De Dementheek is een uitleenservice van technische ondersteuningsproducten voor mensen met dementiële problematiek en hun naasten. De Dementheek biedt u de mogelijkheid om deze apparaten te lenen, zodat u ze thuis kunt proberen.

Waar kan thuistechnologie bij helpen?
Er zijn technologische producten of apparaten op de markt die helpen in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld speciale telefoons, GPS-systemen, een dagritme-klok, tablets, tinybot robot, maar ook een eenvoudige radio of afstandsbediening. In de Dementheek laten we de producten graag aan u zien.

Producten uitproberen
Bij de Dementheek laten we verschillende producten zien. Samen met een professional kijkt u welk product past bij uw wensen, waarna u het thuis uitprobeert voor een bepaalde periode. Indien nodig kunt u hulp krijgen bij de instructie en installatie thuis. Bevalt het product goed, dan kan u het zelf aanschaffen. Zo niet, dan probeert u gewoon een ander product tot u tevreden bent.

De uitleen van de producten uit de Dementheek is gratis. U hoeft ook geen lid van de Bibliotheek te zijn. Kom gerust langs!

De Dementheek is een initiatief van de Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden en wordt gefinancierd uit het Innovatiefonds van de gemeente Amstelveen.

Spreekuren november en december 2019:

maandag 18 november, 14:00 tot 16:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
vrijdag 22 november, 10:00 tot 12:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
maandag 25 november, 14:00 tot 16:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
vrijdag 29 november, 10:00 tot 12:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
maandag 2 december, 14:00 tot 16:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
vrijdag 6 december 2019 10:00 tot 12:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
maandag 9 december, 14:00 tot 16:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
vrijdag 13 december, 10:00 tot 12:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
maandag 16 december,14:00 tot 16:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.
vrijdag 20 december, 10:00 tot 12:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.