Start nieuwe seizoen van schrijfatelier Schrijfpuntje in Alleman

AMSTELVEEN – In wijkcentrum Alleman is het nieuwe seizoen van schrijfatelier Schrijfpuntje gestart. Het schrijfatelier is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het wijkcentrum organiseert deze cursus sinds 18 januari 2019. De kinderen leren de discipline van het creatief schrijven.

Er wordt gewerkt aan een boek met eigen verhalen, afgewisseld met verschillende schrijfopdrachten zoals het schrijven van een lied of gedicht. De huidige cursisten reageren enthousiast. Ze vinden de cursus goed voor de denkspieren. Ook konden ze niet wachten om aan hun boek te beginnen. Schrijfpuntje vindt elke maandagmiddag plaats van 15:30 tot 16:30 uur. Het seizoen loopt nog tot december 2019.

Oefenen met creatief schrijven is onder andere goed voor het bevorderen van je fantasie, verrijken van je woordenschat en het ’triggert’ sociale verbinding.