Stichting StartSolutions opgericht voor volwaardige integratie nieuwkomers

AMSTELVEEN – Om de integratie van de Syrische gemeenschap en andere nieuwkomers nog beter te ondersteunen, is de stichting StartSolutions opgericht. Het bestuur bestaat uit twee Nederlanders en vijf Syriërs. De stichting streeft naar een volwaardige participatie en integratie voor nieuwkomers binnen de gemeentes Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer.

Het belangrijkste doel van StartSolutions is om het sociale contact te verbeteren tussen de lokale inwoners en vluchtelingen, statushouders, immigranten, expats en overige nieuwkomers. Dit willen ze bereiken door onder andere het organiseren van huisvesting, ontmoetingsplekken, taallessen, cursussen, dialogen en start-ups. De activiteiten komen tot stand in samenwerking tussen lokale inwoners en nieuwkomers. Deze activiteiten moeten uiteindelijk leiden tot meer zelfstandigheid en onafhankelijkheid bij de nieuwkomers.

De stichting biedt ondersteuning in vijf leefdomeinen: huisvesting, werk en inkomen, sociale contacten, gezondheid en schuldhulpverlening.