Try-outs nieuwe solovoorstelling Lebbis in Griffioen

AMSTELVEEN – Hans Sibbel maakt vanaf het jaar 2000 onder de naam Lebbis solotheatervoorstellingen. Over zijn nieuwe solovoorstelling zegt hij: ‘In De Bovengrens heb ik gekeken waar we te ver gaan. Nog meer eten, meer reizen, meer series kijken. Meer. En het brengt ons weinig. In De Ervaring ga ik kijken hoe we weer iets kunnen ervaren. Hoe we de scheerlijnen weer op spanning brengen.’ De try-outs van De ervaring zijn op 8 en 9 november in cultuurcentrum Griffioen.

’42. Dat is volgens The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy het antwoord op de zin van het leven. Volgens mij is het ‘iets meemaken’. Dat er iets gebeurt. En dan kijken hoe je erop reageert. En het toppunt van iets meemaken is ‘een ervaring’. Dat je iets meemaakt en dat je het een paar jaar later nog weet. Eerste keer te veel gedronken. Die ene gitaar waar je altijd op speelt. Een verhaal wat je leest. Ervaringen zijn de scheerlijnen van je geest. Mooi gezegd he! Net als bij een De Waard tent. Hoe meer scheerlijnen hoe strakker hij staat. En hoe steviger hoe mooier. Nou. Dat doet een ervaring’, volgens Lebbis.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 november, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen