Tweede editie van Kerst aan de Poel bij Urbanuskerk

AMSTELVEEN – Ook dit jaar wordt er een editie van Kerst aan de Poel gehouden in Bovenkerk. De St. Urbanuskerk in Bovenkerk heeft hiervoor een nieuwe kerstgroep gevonden voor in de kerststal. Vanaf 15 december tot na de kerst is de kerstgroep te zien in de versierde kerktuin vol kerstbomen en lichtjes. Daarnaast is er zaterdag 21 december, van 18.00 tot 20.00 uur, een kerstsamenzang met een gelegenheidskoor en kerstverhaal voor en door de kinderen.

Kinderen mogen verkleed komen als kerstfiguur en kunnen genieten van het evenement onder het genot van kerstbrood en chocomel. Voor de volwassenen is er glühwein. Verder is er dit jaar een wensboom. Hierin kan een kaartje worden opgehangen met een wens. Daarnaast zijn er kaarsjes in de kerstvijver die aangestoken kunnen worden.

De eerste editie van Kerst aan de Poel ontstond na de fatale kerkbrand van 15 september 2018. De organisatie bestaat uit Bewonersplatform Bovenkerk, De Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en vrijwilligers. De eerste kerst in de kerktuin was direct een groot succes, maar er moesten ook dingen verbeteren. Allereerst is er gewerkt aan de kwaliteit van het geluid. Daarnaast is de kerststal verhoogd, waardoor het zicht verbetert.