Voorlichtingsbijeenkomst over de overgang voor vrouwen én mannen

AMSTELVEEN РZiekenhuis Amstelland organiseert een voorlichtingsbijeenkomst over de overgang voor vrouwen ̩n mannen op donderdag 28 november om 19.30 uur.

Gynaecoloog Katinka Overmars, cardioloog Su San Liem en uroloog Annelies Vellekoop vertellen hoe we het beste met overgangsklachten kunnen omgaan en hoe we deze kunnen onderscheiden van andere oorzaken. De overgang wordt vaak verbonden aan allerlei klachten bij de vrouw. Maar ook mannen maken een overgang mee.

De meeste vrouwen én mannen komen rond hun vijftigste levensjaar in de overgang. Bij de vouw is dat iets duidelijker merkbaar dan bij de man. De periode van ongemak kan jaren duren. Welke symptomen dit met zich meebrengt en in welke mate dit voor klachten zorgt, is voor iedereen anders. De overgang kan binnen een relatie voor problemen zorgen. Weten wat bij de ander leeft en er over praten helpt om meer begrip voor elkaar te krijgen en er samen uit te komen.

De zaal is om 19.00 uur open. U bent van harte welkom. Toegang, koffie en thee zijn gratis. U kunt zich opgeven via www.ziekenhuisamstelland.nl