Zorgen over veiligheid in Amstelveen

AMSTELVEEN – Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de inwoners en ondernemers in Amstelveen. Na de recentelijke babbeltrucs, woninginbraken, straatroven en de plofkraak, heeft de partij vragen aan de gemeente gesteld.

Volgens de partij is de inzet van politiemensen in een gemeente met 90.000 onvoldoende. “Als je de capaciteit ziet van één politiewagen doordeweeks en twee in het weekend… Dat is eigenlijk een lachertje”, aldus Michel Becker, fractievoorzitter van AVA.

De gemeente heeft voor de komende drie jaar 300.000 euro vrijgemaakt om inbraken tegen te gaan. Van dat geld heeft de gemeente een team samengesteld van voormalig politieagenten. Dit zijn voornamelijk gepensioneerde agenten of agenten die uit dienst zijn. Het inbrakenteam is sinds 1 maart 2019 actief. Dit blijft effectief te zijn, want het aantal inbraken is namelijk al licht gedaald sinds het initiatief.