96-jarige Jaap Soesan ontvangt honderden beterschapskaarten

AMSTELVEEN – Een tweet van Joop Soesan zorgde voor een plezierige verrassing bij zijn 96-jarige vader Jaap. Zoon Joop riep zijn volgers op om post te sturen naar zijn vader, die op dat moment lag te herstellen in ziekenhuis Amstelland van een heupoperatie. Door de actie ontving Jaap onverwachts honderden kaartjes van onbekende mensen.

Zoon Joop, die in Israël woont, wilde graag iets bijzonders voor zijn vader doen om hem op te vrolijken. Zijn vader was blij verrast, maar bleef er ook nuchter onder. ,,Ik kende de mensen niet, maar ik merkte uit de tekst dat het kwam vanuit het hart,” vertelt hij, terwijl hij de kaarten leest samen met dochter Tilly. Er werden kaarten gestuurd vanuit alle hoeken van Nederland. Sommige met alleen een opbeurende tekst, maar bijvoorbeeld ook een kaart met een zakje pepernoten erbij.

Het gaat lichamelijk inmiddels goed met Jaap, al vindt hij het soms wel lastig om weer helemaal opnieuw te beginnen. Meneer Soesan zou willen dat mensen dit soort acties ook voor andere ouderen zouden doen. ,,Er zijn ontzettend veel eenzame ouderen en ze hebben een beetje steun nodig.”