Achtduizend euro opgehaald voor KNGF bij Santa Run

AMSTELVEEN – Met de allereerste Amstelveense Santa Run is achtduizend euro opgehaald voor KNGF geleidehonden. De run vond plaats op zaterdag 14 december in het Stadshart en werd georganiseerd door Rotary club Amstelveen-Nieuwer Amstel. 

Ondanks de hevige regen legden ruim vijfhonderd ‘kerstmannen’ een tocht van 3,5 km in en om Stadshart Amstelveen af. Binnen het winkelcentrum mocht uiteraard niet worden gerend. Onderweg kregen de deelnemers allerlei lekkers, zoals warme chocolademelk en pannenkoeken.

Met de run werd geld opgehaald voor KNGF Geleidehonden. Deze organisatie leidt ook hulphonden op in Amstelveen. ,,Van oudsher leiden wij blinde geleidehonden op, maar sinds een jaar of vijf ook autisme geleidehonden en PTSS geleidehonden,” zegt André Houweling van KNGF. Ouders met een autistisch kind kunnen door middel van de workshop ‘PAWS’ leren hoe een hond hun gezin kan helpen.