Ajax-keeper Varela schuift gewoon aan bij Amstelveense buurtbarbecue

AMSTELVEEN- Het zou zomaar kunnen dat er vanavond een Amstelvener in het veld staat bij de bekerwedstrijd Telstar-Ajax. En we hebben het dan niet over Carel Eiting die voornamelijk voor Jong Ajax uitkomt. De tweede keeper van Ajax, de Portugees Bruno Varela, is namelijk ook een Amstelvener. Sinds vorig jaar  woont hij in onze gemeente en dat bevalt ‘m eigenlijk bijzonder goed.

Wellicht heeft de oplettende Amstelvener ‘m weleens zien lopen als-ie z’n Westies uitlaat. Dat zijn van die kleine, witte druktemakers die denken dat ze de postbode wegjagen terwijl die slechts naar het volgende huis loopt. Want met die honden loopt Varela volgens Ajax Life door een aangeharkte woonwijk in Amstelveen.

“Waarom komt er een speler van Ajax naast ons wonen? Mijn buren snapten er eerst helemaal niets van,” aldus Varela tegenover Ajax-watcher Kevin van Nunen. De Portugees voelt zich als een vis in het water in Lissabon en houdt ook van Amsterdam. Maar hij heeft liever een mooi, groot huis in Amstelveen met een tuin voor de honden en genoeg ruimte voor de familie. dan een duur appartement op de Zuidas.

Een groot huis is in het geval van de sympathieke Varela ook nog relatief. Want hij woont ‘gewoon’ in een rijtjeshuis. Niet in een of andere luxe villa. En de buren? Die zijn er inmiddels aan gewend om naast een Ajacied te wonen. Als het weer Burendag is of er een straatfeest wordt georganiseerd, zit ook Varela op een klapstoeltje in de kring rond de barbecue.

“Ik drink dan geen wijn, hoor, maar verder? Mijn zoontje speelt met alle kinderen uit de wijk en ik praat lekker met de buren. Het is normaal geworden dat ik bij Ajax speel,” vertelt Varela, die bezoek uit Portugal toch liever meeneemt naar Amsterdam dan het altijd bruisende centrum van Amstelveen. “Je kunt mij altijd op een boot zetten en over de grachten laten varen. Dat vind ik geweldig. Het is iedere keer weer genieten, ik krijg er geen genoeg van. De lampjes langs het water vallen in het donker nog meer op. Fantastisch!”

Lees het hele interview met Varela op de site van Ajax Life

Op de site van Ajax staat ook nog een  leuk filmpje met de Amstelveens-Portugese keeper.

(screenshot Ajax TV)