Amstelidee heeft geld voor ideeën op het gebied van zorg en welzijn

AMSTELVEEN – De aftrap van Amstelidee is een feit. Voortaan kunnen bewoners van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn hun ideeën indienen bij deze stichting en worden ze geholpen deze te realiseren. Wel moeten de plannen aansluiten op het terrein van zorg en welzijn.

Initiatiefnemer Hugo van der Kooij: “Ik ben veel mensen tegengekomen met leuke ideeën, maar het kwam er maar niet van. Geld is hierbij vaak een probleem.” Daarom wilt Van der Kooij mensen met goede ideeën naast netwerk en kennis, ook met financiering helpen. Amstelidee beschikt namelijk over het restkapitaal van de inmiddels ontbonden welzijnsstichting Cardanus.

Amstelveen is een samenwerking aangegaan met Rabobank Amstel en Vecht. Dat houdt in dat het geld van de stichting wordt overgedragen aan de Rabobank. Om ook een aandeel te leveren gaat Rabobank dit bedrag vermenigvuldigen met een bijdrage van het Coöperatiefonds.

Loopt u ook wel eens rond met een goed idee voor de buurt? Kijk dan voor meer informatie op www.amstelidee.nl.