Amstelveen doet extra onderzoek naar fietsveiligheid rotondes

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat extra onderzoek doen naar de veiligheid van fietsers op rotondes. Binnenkort worden de in totaal negentien rotondes in Amstelveen bezocht en beoordeeld door medewerkers van de gemeente.

Wethouder van verkeer Rob Ellermeijer: ,,We kijken naar herkenbaarheid en zichtbaarheid. Het moet voor alle verkeersdeelnemers kraakhelder zijn wie er voorrang heeft.” Hierbij gaat het bijvoorbeeld om plaatsing van verkeersborden, haaientanden en verlichting. Volgens Ellermeijer is zichtbaarheid van verkeersregels- en deelnemers vooral bij slecht weer en in donkere dagen een extra aandachtspunt.

Om de veiligheid te verhogen heeft de gemeente de laatste tijd een aantal nieuwe rotondes aangelegd. Echter zijn in het verleden nog genoeg ongevallen gebeurd op rotondes. Dit jaar onder andere op de Keizer Karelweg/Graaf Aelbrechtlaan en Groen van Prinstererlaan/Oranjebaan.

De onderzoeksresultaten worden begin volgend jaar bekendgemaakt. Hieruit moet blijken of er eventuele extra maatregelen nodig zijn.

Foto: Google maps