Amstelveners mogen nieuwe locatie kiezen voor Der Bogen

AMSTELVEEN – Amstelveners kunnen meebeslissen over een eventuele nieuwe locatie van het kunstwerk Der Bogen. De opties zijn twee locaties in de Stadstuinen, een plek op de toekomstige overkapping van de A9 bij het Oude Dorp of gewoon op het Stadsplein.

In 2013 kreeg kunstenaar Armando de opdracht om een groot kunstwerk te maken dat het Stadsplein aanzien zou geven. Twee jaar later werd Der Bogen onthuld als ‘toegangspoort van het Stadshart’. Er ontstond direct discussie die nu ook door cultuurwethouder Herbert Raat is opgepakt.

Raat vraagt de Amstelvener daarom om zich uit te spreken over de toekomst van Der Bogen. ,,Wij leggen Amstelveners de vraag voor: Doet Der Bogen recht aan het Stadsplein én aan Armando? Laten we het kunstwerk staan in het Stadshart of is het tijd om een andere plek te zoeken waar het meer thuishoort? We hebben een tijdelijke adviescommissie Beeldende Kunst locaties laten aanwijzen waar Der Bogen goed tot zijn recht zou komen. Nu is het aan de inwoners om te kiezen.”

Er kan gestemd worden tot en met 15 december via de gemeentewebsite. Stemmen kan één keer per adres.