Banenmarkt rond thema Werken en Leren drukbezocht

AMSTELVEEN – De gemeente organiseerde op 10 december een banenmarkt bij het Werkplein AA met het thema ‘Werken en leren’. Op deze succesvolle markt waren 25 werkgevers aanwezig en kwamen meer dan 100 werkzoekenden op af. De werkgevers bieden in Amstelveen trajecten waarin werken en leren gecombineerd wordt.

Het doel van de bijeenkomst was om meer mensen door verkorte, arbeidsmarktgerichte trajecten te laten werken. Op deze banenmarkt met werkgevers konden inwoners die op zoek zijn naar werk en benieuwd zijn naar de mogelijkheden gelijk informatie krijgen en een match maken..

Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen: “Het is belangrijk voor inwoners om een baan te hebben en mee te kunnen doen. Zo kunnen ze ook mensen ontmoeten. Door de krapte in de arbeidsmarkt in onder andere de zorg, ICT en onderwijs zijn er ook volop kansen voor mensen die er een tijd uit zijn geweest.”

Bij de bijeenkomst waren de volgende werkgevers aanwezig; Amstelring , Brentano, Bouwmensen, Consolid, ‘t Eigen Wijsje, GGZ inGeest, Grandvision, Herenbos, Installatiewerk, I- Sec, Kinderrijk, Koks op Maat, Kruidvat, Maintec, Munckhof, NH Detachering, Social Talk, VB Security, VMB Security, Werkcentrale, Werkreturn en Young Capital. Het UWV en Leerwerkloket groot Amsterdam waren ook aanwezig om werkzoekenden te informeren over de mogelijkheden van werken en leren.

De banenmarkt was het tweede evenement van een bredere campagne om meer inwoners naar werk te begeleiden. Amstelveen gaat het komende jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in zogenoemde krapteberoepen. Dat zijn beroepen waar veel openstaande vacatures zijn. Het doel is om meer inwoners aan het werk te helpen en de problemen door de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Volgend jaar zullen meer bijeenkomsten voor werkzoekenden op het Werkplein AA georganiseerd worden. Elke bijeenkomst heeft een ander thema.

Voor mensen die niet bij de banenmarkt konden zijn, maar wel geïnteresseerd zijn in een (nieuwe) baan of opleiding is er het Werkplein AA. Alle inwoners kunnen hier terecht voor al hun vragen op het gebied van werk en opleiding. Het Werkplein AA bevindt zich in het raadhuis van Amstelveen en op www.werkpleinAA.nl.