Bijeenkomst over Basisinkomen in Amstelveens Poppentheater

AMSTELVEEN – GroenLinks Amstelveen organiseert op dinsdagavond 17 december een bijeenkomst over het Basisinkomen in het Amstelveens Poppentheater. Onder leiding van Matthijs den Hollander worden de voor- en nadelen van dit idee en de vraag op welke manier een onvoorwaardelijk inkomen haalbaar is besproken. 

Raadslid Stieneke Kruijer: “Het is de derde keer dat we in Amstelveen over dit onderwerp in gesprek gaan. De aandacht voor het basisinkomen is de laatste tijd enorm toegenomen. Hoog tijd om weer eens met elkaar de laatste ontwikkelingen door te nemen.”

Het Basisinkomen is een individuele en onvoorwaardelijke toelage. Iedereen vanaf 18 jaar die legaal in Nederland is, krijgt zo’n standaardinkomen van de overheid, zonder een tegenprestatie te hoeven leveren. Het bedrag moet groot genoeg zijn om van te leven. Niemand komt dan meer onder de armoedegrens. De bijstand en andere uitkeringen kunnen dan worden afgeschaft.

Sprekers zijn : Alexander de Roo, Harro Boven, Koen Bruning en Niels van der Moolen. Alexander de Roo is voorzitter van de Vereniging basisinkomen en voormalig lid van het Europees Parlement voor GroenLinks. Harro Boven is econoom en initiatiefnemer van Moedig Voorwaarts van de Jonge Democraten en heeft een financieringsvoorstel voor het basisinkomen ontwikkeld. Koen Bruning, student PPE aan de VU, is een enthousiast pleiter voor het basisinkomen en schrijft een boek over dit onderwerp. Niels van der Moolen is voorzitter van het CDJA en heeft zich uitgebreid verdiept in dit onderwerp.

Het publiek wordt uitgedaagd om vragen te stellen en met de sprekers in gesprek te gaan.

Dinsdag 17 december, aanvang 20.00 uur in het Amstelveens Poppentheater: Wolfert van Borsselenweg 85a. De zaal is vanaf 19.30 uur open. De avond is vrij toegankelijk.