Burgemeester: ‘Medewerkers BSO en sportschool professioneel en adequaat gehandeld’

AMSTELVEEN – De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, heeft vrijdagmiddag een brief aan de gemeenteraad gestuurd over de schietpartij die donderdag plaatshad aan Escapade. Vanmorgen was de burgemeester op plaats delict en sprak daar onder meer met medewerkers van de sportschool en BSO. Hij vindt dat de medewerkers van beide organisaties bijzonder professioneel en adequaat gehandeld hebben. Hieronder de gehele inhoud van de brief: 

Met deze brief informeer ik u over het schietincident dat gisteren aan het eind van de middag plaatsvond op de parkeerplaats bij een sportschool aan de Escapade, waarbij een 39-jarige man om het leven is gekomen. Ten tijde van het incident zat een vierjarig kind op de achterbank van de auto van het slachtoffer. De politie geeft aan dat het kind fysiek ongedeerd is gebleven.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Er wordt gekeken of er een verband is met de twee schietincidenten die gisterochtend in Amsterdam en Diemen plaatsvonden. Op dit moment is er geen relatie gebleken met de mislukte liquidatiepoging aan De Grote Wielen eerder dit jaar. Tijdens het incident waren de sportschool en een nabij gelegen buitenschoolse opvang(BSO) open.

Vanmorgen heb ik een bezoek gebracht aan de sportschool en de BSO. Ik heb gesproken met medewerkers om hen een hart onder de riem te steken. Een aantal van hen was
gisteravond aanwezig. De medewerkers van beide organisaties hebben bijzonder professioneel en adequaat gehandeld. Bezoekers van de sportschool en de kinderen en ouders van de BSO zijn goed opgevangen.

Mochten er relevante ontwikkelingen zijn, zal ik u nader informeren.