ChristenUnie pleit voor openbare piano bij Stadsplein

AMSTELVEEN – Op vrijwel elk treinstation staat er al één, maar de Amstelveense fractie van de ChristenUnie wil ook op het Stadsplein een piano. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 11 december dient de partij een motie in als invulling op een van de doelstellingen uit de cultuuragenda 2020 – 2024.

De partij vraagt het college van B en W om na te gaan of op, of in de directe omgeving van, het Stadsplein een openbare ‘stadspiano’ geplaatst kan worden. Als de piano succesvol blijkt, zou er vervolgens onderzoek gedaan kunnen worden naar mogelijkheden bij andere winkelcentra zoals Groenhof of Westwijkplein.

Volgens fractievoorzitter Bert de Pijper verbindt muziek mensen met elkaar. ,,Toeschouwers blijven staan om naar de muziek te luisteren. Het geluid van de klanken van een piano maakt de aanwezigen blij. Wat zou het mooi zijn als ook in de Amstelveense winkelcentra pianoklanken mensen blij maakt en op deze wijze cultuur direct bij de mensen brengt.”