Dodelijke schietpartij voor sportschool aan Escapade

AMSTELVEEN – Aan de Escapade heeft vanmiddag rond 17.15 uur een schietpartij plaatsgevonden. Het mannelijke slachtoffer, een 39-jarige Amstelvener, is hierbij omgekomen, bevestigt de politie. De man is een bekende van de politie. De schietpartij zou hebben plaatsgehad voor de sportschool die aan Escapade is gevestigd.

Misdaadjournalist Wouter Laumans zegt op Twitter dat het slachtoffer net zijn kind in de auto had gezet. Hij twittert ook dat het jonge kind van het slachtoffer na de schietpartij de sportschool is binnengerend en riep: ‘Mijn vader, mijn vader’. Daarna kwam een in het zwart gekleed persoon die de man liquideerde. Het Parool meldt dat het slachtoffer reed in een gepantserde BMW.

De politie zoekt de daders die mogelijk zijn vertrokken in een zilveren Volkswagen Transporter (oud model) met geblindeerde achterruiten. De politie benadrukt de inzittenden niet zelf benaderen. De politie laat weten dat het vermoedelijk gaat om de vluchtauto waarmee de liquidatie is uitgevoerd. Het vermoedelijke vluchtvoertuig werd rond 17.40 uur brandend aangetroffen aan de Buitensingel in Amsterdam Duivendrecht.

Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselköter

De kinderen die bij de verderop gelegen BSO Boon op de opvang waren, zijn binnengehouden. Veel ouders hebben lange tijd naast het plaats delict staan wachten op hun kinderen. Rond zeven uur meldde de politie dat alle kinderen waren opgehaald van het kinderdagverblijf.

De politie is een grootschalig onderzoek gestart naar het incident en roept getuigen op zich te melden. Mensen die meer informatie kunnen geven over deze gerichte actie en die beelden hebben van het incident en/of de vluchtauto worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit is mogelijk via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie en beeldmateriaal kan men ook delen met de politie via het online tipformulier.