Extra woonlaag bovenop Aquarius na renovatie

AMSTELVEEN – Bij de renovatie van de Aquariusflat in de wijk Groenelaan wordt mogelijk een nieuwe woonlaag op de flat gezet. Tijdens een bijeenkomst die onlangs werd gehouden zijn de renovatieplannen aan de bewoners gepresenteerd. Woningcorporatie Eigen Haard belooft dat voor iedere bewoner die wil terugkeren een passende woning wordt aangeboden. De huurprijs wordt aangepast op het inkomen van de bewoners. 

In de nieuwe Aquarius-flat komen naast de nieuwe woonlaag ook nieuwe trappenhuizen en liften. Daarnaast zal er een nieuwe verwarmingsinstallatie worden aangelegd waarbij de temperatuur per woning is te regelen. Dit was nu niet het geval.

Eigen Haard benadrukt dat de huidige plannen niet definitief zijn. “De komende drie maanden werken wij in overleg met de bewonerscommissie het sociaal plan uit en het voorlopig ontwerp. Naar verwachting is het hele projectplan eind maart 2020 gereed, inclusief de gewijzigde (service)kosten,” meldt de woningcorporatie in brief naar de bewoners.

De bedoeling is dat medio 2021 wordt aangevangen met renovatie.

Beeld: het voorlopige ontwerp van de nieuwe Aquarius.