Film ‘Arts in Cinema – Renoir: Revered and Reviled’ eenmalig te zien

AMSTELVEEN – Pierre Auguste Renoir (1841-1919) is geliefd om zijn impressionistische schilderijen. Deze film, gebaseerd op de Barnes Foundations opmerkelijke collectie, vertelt het zelden vertelde verhaal van Renoirs artistieke heruitvinding als gevolg van zijn afwijzing van impressionisme in de vroege jaren ’90 van de 19e eeuw en verkent zijn impact op twee grote meesters van de 20e eeuw: Picasso en Matisse. De film is op dinsdag 3 december te zien in Cinema Amstelveen.

Renoir – Revered And Reviled biedt een frisse blik een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw en vraagt of Renoir een genotzuchtige fantast was of Matisse gelijk had zijn met zijn uitspraak dat Renoirs wulpse vrouwenfiguren “de mooiste naakten ooit geschilderd” zijn. Kijkers kunnen dit voor zichzelf uitmaken, begeleid door vooraanstaande kunstexperts en een close-up blik op de collectie zelf.

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming. Aanvang 19.30 uur.

Dinsdag 3 december, aanvang 19.30 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen