Gallerytour door tentoonstelling Polke vs Blaudzun

AMSTELVEEN – Op de laatste zondag van de maand organiseert het Cobra Museum traditioneel de Gallerytour waarbij de samensteller u meeneemt door de tentoonstelling. Hierbij wordt niet alleen gekeken en gesproken over de kunstwerken maar wordt ook inzicht gegeven in de totstandkoming en de productie van de tentoonstelling. Eric Wie neemt u op zondag 29 december mee in de tentoonstelling Polke vs Blaudzun.

Er is ruimte voor vragen over alle zaken die met het museum en de tentoonstelling te maken hebben. De groep is maximaal 20 mensen groot en de tour duurt ongeveer 1 uur. Uiteraard kunt u zelf langer blijven en ook de overige tentoonstellingen bezoeken.

Het Cobra Museum heeft zanger en muzikant Blaudzun (Johannes Sigmond) gevraagd om ‘muziek van onbekende herkomst’ te maken passend bij de serie Musik Ungeklarter Herkunft van Sigmar Polke. De Duitse schilder Sigmar Polke (1941 – 2010) is een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw. Zijn kapitalistisch-realistische kunstwerken vormen een belangrijk moment in de naoorlogse Duitse schilderkunst. Met zijn stijl nam Polke de consumptie- en mediawereld op de korrel.

Blaudzun is in tien jaar tijd een gevestigde naam geworden in de Nederlandse en Europese muziekwereld. Met diverse albums en tours weet hij een groot en divers publiek te bereiken, met muziek die hij zelf componeert, speelt en produceert. Blaudzun heeft een unieke, confronterende stem die soms beklemmend klinkt dan weer hoopvol of strijdlustig. Hij is bekend om zijn diverse en experimentele muzikale activiteiten en samenwerkingen.

Zondag 29 december, aanvang 14.00 uur. Tickets reserveren via Cobra Museum