Geert Mak over Europa in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN – Waar ging het de afgelopen 20 jaar mis in Europa? Geert Mak geeft op donderdag 2 januari een theatercollege over de geschiedenis van Europa in Schouwburg Amstelveen.

In 2004 verscheen het boek In Europa, over de reis die schrijver en historicus Geert Mak door Europa maakte in opdracht van NRC Handelsblad. In Europa werd verkozen tot boek van het jaar, inmiddels gingen meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank en werden de rechten aan 14 landen verkocht. Drie jaar na het verschijnen van In Europa zond de VPRO de gelijknamige documentaire reeks uit. Het vervolg genaamd Grote verwachtingen is ook vol lof ontvangen. In december 2019 start er een nieuwe documentaire reeks. Geert Mak verbindt in dit college de grote lijn van de geschiedenis van Europa met onze dagelijkse leefwereld.

Waar ging het de afgelopen twintig jaar mis in Europa? Wat bleef er over van alle grote verwachtingen? Het Europa van nu zucht en kraakt. Slechts weinigen voorzagen een bankencrisis, een gigantisch vluchtelingenprobleem en een verdeeld Europa. Hoe zijn we hier beland? Hoe kon die positieve stemming zo snel omslaan? Geert Mak neemt je mee door de geschiedenis van Europa.

Na afloop van het theatercollege is er gelegenheid om Geert Mak te ontmoeten en na te praten over het college.

Donderdag 2 januari, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen