Gemeente wil verlieslijdend Platform C gaan doorlichten

AMSTELVEEN De gemeente wil cultuurcentrum, Platform C, helemaal doorlichten om tot een verbeterplan te komen. Dat heeft de gemeente aan het Amstelveense cultuurcentrum via een brief laten weten. Platform C kampt dit jaar met een onverwacht verlies van 200.000 euro.

De gemeente schrijft in de brief dat de problemen voor Platform C snel een duurzame oplossing vereisen. Volgens de gemeente ziet het cultuurcentrum onvoldoende in hoe groot de financiële problemen zijn en dat daarom snel optreden nodig is.

Lees ook: D66 wil meer geld voor wankel Platform C

Platform C is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen de Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen. De bedoeling van de vorige directie was om kosten te besparen door meer samen te werken en meer cursisten en bezoekers te trekken. Platform C krijgt op het ogenblik 1.077.000 euro subsidie van de gemeente.

Nieuwe ogen
Het gemeentebestuur vindt de onlangs voorgestelde oplossingen en verbeterplannen van directeur Madeleine Heijligers geen garantie voor een financieel gezonde en duurzame toekomst. “Het is misschien een goed idee als een paar nieuwe ogen naar de financiële opzet en de werkwijze van Platform C kijken. Wij hebben bij de gemeente specialistische kennis in huis. Na het doorlichten van de organisatie kunnen we komen tot een verbeteraanpak”, aldus de woordvoerder van wethouder Raat (cultuur).

De gemeente wil de komende jaren dat de culturele instellingen meer bezoekers trekken. Achter de schouwburg komt een Pathé-bioscoop met zeven zalen en maximaal 1200 stoelen. De culturele instellingen aan het stadsplein, P60, de schouwburg en Platform C en de nieuwe bioscoop zullen met elkaar gebruik gaan maken van één, herkenbare en imposante, centrale entree.