IVN rondleiding langs mossen en bomen in De Braak

AMSTELVEEN – In het gazon van de tuin zijn ze meestal niet welkom, maar in de natuur zijn ze prachtig: mossen, in allerlei soorten en vormen en maten. De natuurgidsen van IVN Amstelveen nemen u op zondag 8 december mee door het bekende park De Braak, naar de wonderbare wereld van de mossen.

Mossen zijn een belangrijke schakel in ecosystemen: ze produceren zuurstof, beschermen tegen erosie, scheppen een gunstig microklimaat voor ontkieming van allerlei soorten zaden en vruchten en bieden leefruimten aan vele kleine insecten. Onderweg komt u bomen tegen in allerlei vormen. In de winter hebben ze hun eigen schoonheid. Gewoon een dikke jas aandoen en meelopen!

Zondag 8 december, aanvang 10.00 uur bij de Banpaal, Amsterdamseweg 204 in Amstelveen. Deelname is zoals altijd gratis.