Kerstconcert Uriël Ensemble in Amstelkerk

OUDERKERK A/D AMSTEL – Stichting Kamermuziek de Amstel presenteert een kerstconcert door het Uriël Ensemble op zondag 22 december in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel.

In de concertserie 2019 “Rond Bach” van het Uriël Ensemble is voor het traditionele kerstconcert een bijzonder programma samengesteld. Het bestaat uit geliefde en bekende, maar ook van minder door het Uriël Ensemble uitgevoerde werken. Een uitgebalanceerd programma van werken van de componisten J.S. Bach, W.A. Mozart, L. van Beethoven en van B.H. Crusell. Van Bach wordt uitgevoerd 3 “Dreistimmige inventionen”, door hem geschreven als oefenmateriaal onder meer bij het componeren, maar die van een geweldige kwaliteit bleken. In een zetting van Wolfgang Link worden ze in strijktrio uitgevoerd.

Mozart, diep onder de indruk van de muziek van Bach schreef als uitvloeisel daarvan de zes Adagio’s en Fuga’s, waarvan de meeste Adagio’s door hem zelf werden gecomponeerd. Van een vijftal Fuga’s, transcripties van werken van Bach, wordt Fuga nr 2 uitgevoerd, gebaseerd op J.S. Bachs Fuga BWV 883. Als waardevolle aanvulling op het repertoire wordt het klarinetkwartet Nr.I, KV 3176 ten gehore gebracht.

Na de pauze wordt van Beethoven het Strijkkwartet Opus 9 Nr. 2 in D uitgevoerd die tot de beste werken uit zijn vroege periode worden gerekend.
Het concert wordt afgesloten met het kwartet in c Opus 4 van Bernard Hendrik Crusell. Deze Zweeds-Finse componist geniet grote bekendheid onder klarinettisten, hijzelf maakte carrière als soloklarinettist.

Uriël musici: Tomoko Kurita viool, Roland Krämer altviool, Yke Viersen cello, Rick Huls clarinet.

Zondag 22 december, aanvang 15.00 uur in de Amstelkerk,  Kerkstraat 11 in Ouderkerk a/d Amstel.
Kaarten reserveren via: reserveerskda@gmail.com. Meer informatie: www.kamermuziekdeamstel.nl