Koor van Clare College uit Cambridge in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Een van Engeland’s beste koren, het Choir van Clare College uit Cambridge, geeft op woensdagavond 18 december een Kerstconcert in de Kruiskerk Amstelveen. Het programma biedt een gevarieerde en feestelijke staalkaart van muziek voor de kerstperiode uit de hele wereld en uit vele eeuwen, van Gregoriaans en Renaissance tot heden, van Praetorius en Poulenc tot en met Rutter en Rudolph. Er komen oude en nieuwe bewerkingen van prachtige traditionals en ontroerende kerst Carols. 

Het wereldberoemde koor was drie jaar geleden voor het laatst in Nederland. Het bestaat uit circa 25 studenten die naast een intensieve koorpraktijk met concertreizen, radio-optredens en cd-opnames ook een studie in Cambridge volgen. Dirigent is Graham Ross en er komen twee organisten mee, Ashley Chow en George Gillow. Het koor maakt de komende week een kort tournee door Nederland met een programma onder de naam A Clare Christmas. In de Randstad treedt het op in de Kruiskerk en in Haarlem.

Woensdagavond 18 december, aanvang 20.00 uur. Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. De kerk is open vanaf 19.15 uur, het concert duurt tot ongeveer 22.15 uur. Entreetickets zijn te koop via de website van de Kruiskerk – www. kruiskerk-amstelveen.nl – en, voor zover dan nog voorradig, bij de ingang van de kerk. Reservering van bepaalde plaatsen is niet mogelijk.