KVA, Sporting Martinus en Watervrienden genomineerd voor Sportprijs

AMSTELVEEN – Korfbalvereniging KVA, Sporting Martinus en Zwemvereniging de Watervrienden zijn de drie genomineerde Amstelveense clubs voor de titel Sportvereniging van het jaar 2019. De daadwerkelijke winnaar wordt 24 januari tijdens het Amstelveense Sportgala bekendgemaakt en mag een wisselbeker en een cheque van €2.500,00 in ontvangst nemen.  

Over de genomineerde verenigingen zegt de jury dat deze zonder uitzondering een grote bijdrage geleverd hebben aan Amstelveen, dat ze bij uitstek het clubgevoel vertegenwoordigen en zich als eerste ingezet hebben voor een rookvrij Amstelveen. Deze verenigingen hebben bijgedragen aan acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid getoond.

Voor de nominaties kwamen tien verenigingen in aanmerking: AV Startbaan, i-Turn, Klaverjasclub De Meent, KVA, MHC Amstelveen, RODA’23, Sporting Martinus, Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, United Amstelveen en Zwemvereniging de Watervrienden.

De jury bestaat uit de raadsleden Marga van Herteryck, Jacqueline Höcker, Anne-Mieke van der Vet, Wil Roode, Victor Frequin, Clint Nieuwendijk, beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma en voorzitter Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport.

Foto: Sporting Martinus