Meerdere jongeren aangehouden voor geweld en beroving

AMSTELVEEN – De afgelopen tijd heeft de politie enkele aanhoudingen verricht, waarbij jongeren uit de gemeente waren betrokken.

Het VVC team (Veel Voorkomende Criminaliteit) heeft in Amstelveen drie jongeren aangehouden in twee zaken. Bij de eerste zaak is een jongeman aangehouden, vanwege mogelijke mishandeling van een medeleerling. Hierbij probeerde hij het slachtoffer te beroven. De jongen is verhoord en moet binnenkort voor justitie komen.

In de de tweede zaak bedreigden twee jongemannen twee jongedames met een mes, terwijl ze onderweg waren naar hun sportvereniging. Na aanhouding en een verhoor hebben de twee jongens een HALT-straf gekregen.

Tot slot bleven ook jongeren uit Amsterdam-West niet uit handen van de politie Amstelveen. Vier jongemannen werden aangehouden in de gemeente, nadat zij een slachtoffer hadden beroofd en mishandeld in Amsterdam.