Mond dicht bij vuurwerkoverlast: ‘Straks haal ik de volgende kerst niet’

AMSTELVEEN – De schrik zit er behoorlijk in bij omwonenden van de Vogelkerslaan. Zaterdagavond werd daar een 63-jarige man neergestoken die jeugd had aangesproken op vuurwerkoverlast. Sommige bewoners kijken nu wel uit en houden voortaan hun mond als jongeren vuurwerk afsteken. “Straks haal ik de volgende kerst niet,” zegt iemand cynisch tegen De Telegraaf

Volgens de krant gaan er wilde verhalen rond over wat er is gebeurd. Gisteren wilde de politie tegenover RTVA niet bevestigen dat de man was neergestoken nadat hij jeugd had aangesproken op vuurwerkoverlast. Ondertussen geeft de politie wel toe dat dit het geval is geweest.

Lees ook: 63-jarige man neergestoken bij Vogelkerslaan

Ooggetuige Nadia Arami vertelt tegenover De Telegraaf dat het slachtoffer tekeer zou zijn gegaan tegen een groep jongeren en tevens een fiets op een van de jongens zou hebben gegooid. Een andere omwonende bevestigt dat een van de jongens een bloedneus had en gewond was aan zijn hand. Het is niet bekend of dit de verdachte betrof.

De verdachte is minderjarig en daarom doet de politie geen uitspraken over de precieze leeftijd.

Lees meer De Telegraaf (Premium)