New Jack Swing Top 100 zondag 22 december op radio RTVA

AMSTELVEEN – Traditiegetrouw zend Classic Soul Radio ieder half jaar een top 100 uit. Na eerder de Dance Classic, de Ballad en de Danceable Pop 100 te hebben uitgezonden is het nu tijd voor de New Jack Swing Top 100.

New Jack Swing, ook bekend als Swingbeat, is een muziekgenre dat aan het eind van de jaren 80 van de twintigste eeuw is ontstaan. De muziekvorm kan worden gezien als een vorm van R&B met een hiphop-beat, samples en invloeden van Jazz en funk. New Jack Swing was het genre wat de muziekscene domineerde tussen 1988 en 1994.

De grondleggers zijn de producers Jam & Lewis, Teddy Riley en Gene Griffin. Denk je aan Janet Jackson, Guy, Bobby Brown, Keith Sweat, Bell Biv Devoe, New Edition, Boyz II Men, Tony! Toni! Tone!, dan denk je New Jack Swing!

De hele lijst hoor je zondag 22 december tussen 10:00 en 18:00 via RTVA.