Nieuwjaarsconcert Queen Mary door BarokOpera Amsterdam

 Schouwburg Amstelveen opent het nieuwe jaar op vrijdag 3 januari met een sprankelend Nieuwjaarsconcert van BarokOpera Amsterdam. Het gezelschap brengt in Queen Mary pareltjes uit Purcells oeuvre die ieders hart zullen raken.

Vier voortreffelijke zangers en negen barokinstrumentalisten nemen het publiek in Queen Mary 350 jaar mee terug in de tijd naar het leven van Mary Stuart en Willem III. Als favoriete componist van Queen Mary schreef Purcell zijn belangrijkste werken naar aanleiding van dramatische gebeurtenissen aan het hof. Zo waren er huwelijksproblemen, wisselden de machtsverhouding in Europa continu en stierf Mary Stuart op jonge leeftijd, iets dat de diepbedroefde componist aanzette tot een van zijn beroemdste werken: Funeral Music for Queen Mary.
Met uitstapjes naar Händel, Offenbach en Mozart blijft Purcells muziek aan de basis staan. Een feestelijk Nieuwjaarsconcert met bubbels na afloop.

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. De inleiding wordt gegeven door artistiek leider Frédérique Chauvet. Zij gaat in op Purcell als geniale hofcomponist en bespreekt hoe zijn muziek verweven is met het leven van het koningspaar van ‘onze’ Willem III en Mary Stuart II. Ze onthult hoe het artistiek concept zich heeft ontwikkeld. Er is alle gelegenheid voor het stellen van vragen.
U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang wordt er geen toegang meer verleend en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer.

Vrijdag 3 januari, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen